Bičių produktai
Turite klausimų apie bičių produktus ir jų vartojimą? Tikimės, kad čia rasite atsakymus į kilusius klausimus.
Kuo vienas medus skiriasi nuo kito?

Dažnai kyla klausimas, kuris medus vertingiausias, kuo jie skiriasi vienas nuo kito. Skirtumai yra keli.
Visų pirma, skiriasi medaus spalva, skonis. Vienas medus bus švelnesnis, kitas aštresnio, stipresnio skonio. Žinoma, didžiausias skirtumas – vertingosios savybės. Tad kaip išsirinkti? Žemiau rasite informaciją apie skirtingas medaus rūšis ir jų savybes.
Pavasarinis medus
Pavasarinį medų bitės gamina iš sodų ir pievų žiedų nektaro. Pavasarinis medus laikomas vienu mažiausiai alergizuojančių, todėl rekomenduojama būtent jį duoti vaikams.
Aviečių medus
Renkamas žydint avietėms. Yra švelnus, aromatingas medus. Šalina nuovargį, nervinę įtampą, kaip ir daugelis kitų medaus rūšių teigiamai veikia bendrą organizmo būklę. Ypatingai naudingas sergant peršalimo ligomis. Be to, aviečių medų stomatologai rekomenduoja sergant stomatitu. Naudojamas peršalimo ligoms gydyti.
Liepų medus
Medus, surinktas liepų žydėjimo metu, yra gana švelnaus skonio, šviesus, dažnai kreminės konsistencijos. Jis ramina, padeda sergant peršalimo, kvėpavimo organų sistemos ligomis, taip pat skatina prakaitavimą, todėl jo padauginti nereikėtų.
Grikių medus
Grikių medus yra sodrios rudos spalvos, stiproko poskonio medus, turintis daug antioksidantų ir geležies. Šis medus itin rekomenduojamas sergant mažakraujyste, stiprinant nervų sistemą, sergant onkologinėmis ligomis.
Lipčiaus medus
Tai medus, turintis stiprų priešuždegiminį poveikį. Lipčius – tai augalų sultys, kurios atsiranda “besidarbuojant” amarams. Jas bitės surenka ir panaudoja taip, kaip ir nektarą. Jame gausu ne tik antioksidantų, bet ir įvairių mineralų.
Kuo vertinga bičių duonelė?

Bičių duonelė – tai nuostabus nekenksmingas anabolikas iš gamtos. Joje yra daug naudingų medžiagų: vitaminų ir aminorūgščių, kurios yra gyvybiškai svarbūs žmogaus organizmui.
Bitės surinktas žiedadulkes suslegia korio akutėse, kur vyksta fermentacija. Taip iš žiedadulkių gaunama duonelė. Bičių duonelėje yra baltymų (proteinų),angliavandenių, lipidų, eterinių aliejų, fenolio junginių mikroelementų, daugiau nei 40 fermentų, visų natūralių amino rūgščių, labai daug vitaminų, įskaitant beta-karotiną E. Tai nuostabus baltyminis maistas bitėms ir ne tik joms. Duonelė padeda kovoti su įvairiomis ligomis.
Gydomosios bičių duonelės savybės:
- Duonelėje esantys baltymai greitai atstato prarastas jėgas, tonizuoja organizmą.
- Stimuliuoja imuninę sistemą ir didina atsparumą stresui.
- Padeda atstatyti vitaminų ir mikroelementų trūkumą.
- Normalizuoja žarnyno mikroflorą ir peristaltiką, gerina medžiagų apykaitą, virškinamojo trakto darbą, didina apetitą.
- Atstato hemoglobiną, mažina cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.
Daugiau apie bičių duonelę skaitykite čia.
Kuo vertingos žiedadulkės?

Cheminė žiedadulkių sudėtis yra labai įvairi – priklausomai nuo to, kiek ir kokių įvairiausių augalų bitės aplankė rinkdamos jas. Baltymai, laisvosios aminorūgštys, angliavandeniai, lipidai, vitaminai, makro ir mikroelementai, organinės rūgštys, fitohormonai, pigmentai ir kvapiosios medžiagos suformuoja žiedadulkių biologiškai aktyvų kompleksą. kas leidžia žiedadulkes naudoti daugeliu ligų gydymui. Žiedadulkės turi daug naudingų savybių, nes jose yra žymiai daugiau maistinių medžiagų negu meduje. Įvairių augalų žiedadulkės turi skirtingas vertingas maistines savybes. Žiedadulkėse yra šių vitaminų: A, B grupės vitaminai, C, E, P (rutinas, flavonidai). Daugiau apie žiedadulkes skaitykite čia.
Kaip vartoti žiedadulkės?

Šito klausiate ne vienas. Taigi dalinamės keliais patarimais.
- Žiedadulkės geriausiai įsisavinamos, kai jos yra vartojamos kartu su skysčiais. Todėl tobuliausias variantas – ištirpinkite arbatinį šaukštelį žiedadulkių puodelyje šilto vandens ir išgerkite pirmoje dienos pusėje.
- Jei nesinori gerti žiedadulkių arbatos, žiedadulkes kramtykite, bet darykite tai kuo ilgiau.
- Dar vienas būdas – sumaišykite vieną dalį žiedadulkių su dviem dalimis medaus ir suvalgykite po arbatinį šaukštelį kasdien.
- Pamėginkite žiedadulkėmis paskaninti jogurtą, vaisių, daržovių kokteilius, salotas.
Primename, kad žiedadulkes reikia laikyti sandariai uždarytas tamsioje vietoje. Geriausiai suvartoti per vienerius metus.
Parašykite mums
Nesikuklinkite! Drąsiai susisiekite su mumis, jei turite klausimų.